Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Heather Nova in het Paard van Troje.

Concerttip dinsdag 22 oktober: Heather Nova in het Paard van Troje

Een fluwelen, engelachtige stem en een meisjesachtige uitstraling: we zijn allemaal een beetje verliefd op Heather Nova. De uit Bermuda afkomstige singer-songwriter brak door met haar debuutalbum ‘Oyster’ in 1994. Het popicoon gaf de 90s een hippie-injectie met prachtige popsongs waar de Americana vanaf spat. Nederland ziet haar graag en zij ons: zo kwam ze als publieksfavoriet vele malen op festivals als Lowlands en Pinkpop en zong ze een Engelstalige versie van ‘Mooie Dag’ (Blof) op Vrienden van Amstel.

Zo’n 25 jaar na het uitbrengen van ‘Oyster’ is Heather terug met een nieuw (nog uit te komen) album genaamd ‘Pearl’. Zelf zegt ze er het volgende over: “A pearl is hopefully what forms inside an Oyster after all the years, the accumulation of experience, the saltwater, the sand”. Oordeel zelf tijdens haar optreden op 22 oktober in de Grote Zaal van Paard!

Deel: