Vandaag, vrijdag 6 september brengt Lori Lieberman haar 18e album uit. Op ‘The Girl and the Cat’ horen we de succesvolle singer-songwriter uit Los Angeles in een unieke samenwerking met het Nederlandse Matangi Quartet. Ter promotie van het album komt Lori Lieberman in oktober naar Nederland voor een tour langs Nederlandse theaters. De première staat gepland op maandag 7 oktober in het Concertgebouw Amsterdam.

Haar nieuwe album, dat op 6 september zal verschijnen, bevat 13 composities waarin Lori niet alleen als songwriter maar ook als arrangeur schittert. “Vanaf het moment dat ik voor het eerst met het Matangi Quartet speelde, een paar jaar geleden in Carré, ben ik op zoek geweest naar een project om met hen te kunnen samenwerken. Ik was onder de indruk van hun artisticiteit en hun passie en ik wist dat dit een mooie match moest zijn”, zegt Lori. ”Het resultaat is nog magischer dan ik had durven dromen en ik kan niet wachten om het met de wereld te delen”.

Aan het nieuwe album werkten naast het Nederlandse strijkkwartet Matangi Quartet onder meer Matt Chamberlain (Pearl Jam) op drums en Jaap Kwakman (3JS) op gitaar mee. Productie was in handen van Bob Clearmountain (Rolling Stones, Bryan Adams). De van het album afkomstige single ‘As Long As’ is een bewerking van het nummer ‘Als De Liefde Maar Blijft Winnen’ van Daniel Lohues en is door Lori in samenwerking met Stephanie Struijk vertaald. Jaap Kwakman (3JS) is op dit nummer op de akoestische gitaar te horen.

Het Matangi Quartet behoort tot een nieuwe generatie klassieke musici en is bekend en geliefd om hun grensverleggende en altijd gloedvolle samenwerkingen. Ze deelden het podium met klassieke grootheden als Ivo Janssen en Tania Kross maar werkten ook succesvol samen met onder meer Herman van Veen, Youp van ‘t Hek, DJ Kypski en Eric Vloeimans.

Lori Lieberman
Toen singer/songwriter Lori Lieberman in 1972 de voorzet voor de wereldhit ‘Killing Me Softly’ schreef, veranderde dat haar leven voor altijd. Als onderdeel van de West Coast Music Scene werd ze in de jaren ‘70 in één adem genoemd met The Eagles, Joni Mitchell en John Stewart. Ook werkte ze samen met onder meer Leonard Cohen en Don McLean.

Lori kan ondertussen terugkijken op een carrière van meer dan 40 jaar waarin haar speciale band met Nederland een terugkerende rol speelt. Voor haar vorige album werkte ze samen met jonge talenten Stevie Ann, Yori Swart en Sandra van Nieuwland en vertaalde ze een nummer van Henny Vrienten.

Tour
Het album ‘The Girl and the Cat’ zal op 6 september via Butler Records verschijnen. Live wordt het album op 4 oktober gepresenteerd in Carnegie Hall New York en speciaal voor het Nederlandse publiek op maandag 7 oktober in het al even prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam.

7-10 Amsterdam, Concertgebouw (Lori Lieberman & Matangi Quartet) – album premiere
8-10 Den Haag, Paard (Lori Lieberman & Matangi Quartet)
9-10 Middelharnis, Diekhuus (An evening with Lori Lieberman)
10-10 Leeuwarden, Neushoorn (An evening with Lori Lieberman)
13-10 Enschede, Metropool, (An afternoon with Lori Lieberman)
15-10 Heerlen, Parkstad (Lori Lieberman & Matangi Quartet)
16-10 Nijmegen, Doornroosje (Lori Lieberman & Matangi Quartet)

Deel: