Op zondag 1 september vond in de dB’s studio in Utrecht een gedenkwaardige muzikale memorial plaats voor Cees van Leeuwen die door veel Bluesliefhebbers en BluesRoute-fans werd bezocht. Van Leeuwen was de grondlegger, organisator van de legendarische Utrechtse BluesRoute, destijds het grootste gratis Bluesfestival van Europa. Ook was hij uitbater van de bekende en door veel muzikanten bezochte Bluesplace aan de Oudegracht waar veel gejamd werd en was hij ook een periode de Utrechtse Nachtburgemeester. Jammer genoeg had hij zich door ziekte afgezonderd en kwam Cees afgelopen december 2018 eenzaam te overlijden. Voor oud medewerkers van de BluesRoute en de vriendenkring een reden om deze memorial te houden.

In het restaurant van dB’s was een expositie te zien van posters, foto’s en krantenartikelen van weleer, er was een verkoop van BluesRoute-t shirts en exclusieve cd’s, in de kleine zaal was een optreden van het Colijn Buijs trio met daarna een Jazz jamsession. In de grote zaal traden achtereenvolgens op; Captain Morgan Express, Trouble No More en Homesick & the Louisiana Men, allemaal bands en muzikanten die destijds met de roemruchte BluesRoute hebben meegedaan. Ook twee pensionado’s in de Blues, Jan Rijbroek en Tom Moerenhout, lieten met Trouble No More horen en zien het heilige Bluesvuur nog lang niet kwijt te zijn. Er werd tot in de kleine uurtjes nog volop gejammed.

Een speciale Bluesbank werd gepresenteerd, een buitenbank met gedenkplaat die op de Smeebrug vlakbij de ingang van de toenmalige Cees’Place geplaatst gaat worden. De eerste Utrechtse Bluesonderscheiding, de Blues Leeuw 2019, werd terecht toegekend aan Hans “Homesick” de Vries die met zijn bands vanaf het begin op de BluesRoute-podia aanwezig is geweest.

De dag was een gezellig samenzijn van oude bekenden, Bluesliefhebbers en nieuwe gezichten, waarbij iedereen het er mee eens was dat deze formule zijn vervolg zou moeten krijgen.

Deel: