Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Doors in Concert in De Boerderij.

Concerttip zaterdag 24 augustus: The Doors in Concert in De Boerderij

The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van The Doors, eind jaren ’60, met nummers als ‘Light my Fire’, ‘Love her Madly’, ‘L.A. Woman’ en ‘Riders on the Storm’. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fender versterkers en originele microfoons. “Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen”, aldus de tributeband.

De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten ‘Live at the Aquarius Theatre’, ‘Live in Pittsburgh’, ‘Live in New York’, ‘Live in Stockholm’, ‘Live at the Matrix’ en ‘In Concert’.

Deel: