AVI ON FIRE heeft een nieuwe single uit, genaamd ‘The Cruel Teen Virgin Motorcycle Club’. De single is de eerste van vier singles, die komende periode zullen uitkomen en een voorbode zijn van het debuutalbum wat in het voorjaar van 2020 zal uitkomen.

Eind 2018 werd met producer Jurriaan Sielcken (onder andere Jett Rebel & Lucas Hamming) begonnen aan een debuutalbum, welke begin 2020 het licht zal zien. De eerste single hiervan: ‘The Cruel Teen Virgin Motorcycle Club’ is inmiddels uit, met bijbehorende videoclip.

“Ik zoek naar de ultieme manier om mijn goddeloze hersenspinsels een gedaante te geven. Voor mij gaat muziek over plezier, expressie, verrassing en creatie. Over durf en groei, over spelen en leren. Nieuwe geluiden, gekke samenwerkingen, botte ruwe ideeën en glorieuze mislukkingen. Een tragische en kwetsbare open blik. Een honger naar creatie.” – Bram Wesdorp

AVI ON FIRE is de formatie rond de Amsterdamse singer/songwriter en producer Bram Wesdorp die sinds 2016 zijn verschijning maakt in de Nederlandse muziekscene. Hoe het klinkt? Wesdorp: “Pop. Weird, catchy, glad. Vies, eerlijk, verrassend. Lelijk als de duisterste after, helder en puur als het wit van je oog. Origineel en al gedaan. Al die dingen. Pop. In zijn puurste vorm.”

Debuutsingle ‘Pearls’ en de daaropvolgende 2 EP’s werden nationaal én internationaal zeer goed ontvangen en vergaarde alleen op Spotify al meer dan 2.5 miljoen streams. In 2017 stond de 6-koppige band op Eurosonic Noorderslag, gevolgd door twee succesvolle clubtours langs meer dan 16 verschillende poppodia in 2017 en 2018.

Deel: