De uit Oakland, California afkomstige Emily Jane White liet in 2007 de wereld kennis maken met haar muzikale universum. Liedjes met een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid waar je als luisteraar simpelweg niet omheen kunt. In een mix van elektronische en akoestische instrumenten zorgt de unieke altstem van White voor een soort ontroerende lichtheid.

Met haar feeërieke stem gidst ze de luisteraar door griezelige landschappen, grotten van reverb, kerkorgelklanken en synth arpeggio’s. In de mix van elektronische en akoestische instrumenten geeft de unieke altstem van White de zware melancholie een ontroerende lichtheid. White weet zich in haar filmische presentatie van dynamische songwriting gesteund door orkestrale percussie, strijkers, zware gitaren en koorstemmen.

Emily Jane White

Haar debuutalbum ‘Dark Undercoat’ (2007) liet de wereld kennismaken met het gevoelige muzikale universum van Emily Jane White. Inderdaad, universum, want de Californische lijkt soms niet van deze planeet. Met haar liedjes legt ze een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid aan de dag waar je je als luisteraar simpelweg niet tegen kunt verzetten. Twaalf jaar later heeft White een discografie opgebouwd waarmee ze zich als singer-songwriter op de internationale kaart heeft gezet. De release van het nieuwe album wordt gevolgd door een Europese tour, waarin ook Nederland wordt aangedaan.

Emily Jane White staat op 13 december in Luxor Live in Arnhem.

Deel: