Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen?
Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Zuid-Holland laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Zuid-Holland, de komende maand!

● 2 augustus: Xavier Rudd in de Maassilo, Rotterdam

Xavier Rudd brak door met de zomerse hits ‘Follow the Sun’ en ‘Spirit Bird’. Spiritueel en hoopvol, dat kenmerkt de stijl van de Australische multi-instrumentalist. De carrière van Rudd startte in 2002 met het eerste album ‘To Let’, waarna nog vele studioalbums volgden.

Meer info

● 10 augustus: Legacy of Santana & Juicy in JJ Music House, Zoetermeer

In Mei 2014 is LOS (Legacy of Santana) opgericht op initiatief van Dirk Geers en Rob Pattiwael. LOS is een groep ervaren muzikanten die een gedeelde passie hebben, de naam van de band zegt het al… Juicy is een band die de old school soul & funk speelt van Maze, Earth Wind and Fire, Average White Band, Maceo Parker, Marvin Gaye en vele anderen. Waarbij de uitstapjes naar de R&B, Acid Jazz niet geschuwd worden.

Meer info

● 11 augustus: P!NK op het Malieveld, Den Haag

Internationaal popicoon P!NK heeft Sinds haar debuut in 2000 al zeven studio albums en 1 Greatest Hits album uitgebracht. De zangeres heeft wereldwijd meer dan 57 miljoen albums, 75 miljoen singles en meer dan 2.4 miljoen dvd’s verkocht. Bovendien kwamen 15 van P!NK’s singles op de nummer één positie in de hitparades van vele landen.

Meer info

● 12 augustus: Vintage Trouble in het Paard van Troje, Den Haag

Vintage Trouble is een band met een werkelijk smetteloze live-reputatie, met louter lof voor hun rauwe en energieke rock en soul. Door de wol geverfde rasmuzikanten die iedere zaal aan het swingen krijgen.

Meer info

● 17 augustus: Howard Jones in Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer

In 2019 viert Howard Jones het 35-jarig jubileum van ‘Humans Lib’ (met daarop ‘What Is Love?’ en ‘Hide and Seek’) en brengt hij tevens een nieuw album uit, genaamd ‘Transform’. Voor deze exclusieve show komt hij met zijn electric band naar de Boerderij.

Meer info

● 21 augustus: Agnostic Front + The ObnoXious + Mindwar in Baroeg, Rotterdam

Er is geen band die New York hardcore meer belichaamt dan Agnostic Front. Dat wordt nog eens benadrukt door ‘The Godfathers Of Hardcore’; een goudeerlijk portret van met name zanger Roger Miret en gitarist Vinnie Stigma, die ondanks hun zeer verschillende karakters sinds 1982 bloedbroeders in hardcore zijn.

Meer info

● 22 augustus: Nits in het Zuiderparktheater, Den Haag

Al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland. Eentje met een ontzagwekkend oeuvre maar ook een band zijn kinderlijke nieuwsgierigheid nog steeds niet verloren heeft. Immer onderweg tussen Athene en Helsinki met concerten vol dynamiek, humor, virtuositeit en een diepe Europese melancholie, en dit alles met een stijlvolle veelzijdigheid.

Meer info

● 23 augustus: De Likt op Het Zomerterras, Vlaardingen

De Likt is anno 2019 één van de meest bekende en opzienbarendste acts van Nederland. Met frontman Jordy Dijkshoorn als podiumbeest ben je met De Likt verzekerd van een feestje dat zijn weerga niet kent. Het drietal maakt futuristische funk: stevige beats van Giorgi en John in combinatie met de vlijmscherpe teksten van poëet en rapper Jordy.

Meer info

● 26 augustus: Yola in LantarenVenster, Rotterdam

Op 22 februari bracht de nieuwe Britse sensatie Yola haar debuutalbum ‘Walk Through Fire’ uit. Het album werd geproduceerd door Dan Auerbach en is uitgebracht op zijn label Easy Eye Sound (Nonesuch Records). Haar huidige single is ‘Faraway Look’, waarvan de officiële videoclip vorige maand uitkwam.

Meer info

● 30 augustus: King Sepi Fest in Roodkapje, Rotterdam

King Sepi roept zowel de lokale als mondiale muziekscènes bijeen in een spannende, pretentieloze huisshowsfeer, en breidt nu zijn enorme horizons verder uit als King Sepi Fest. Zeven bands op één dag, allemaal sluw, luidruchtig en vooruitdenkend op hun eigen manier.

Meer info

Deel: