De Amerikaanse bluesgitariste en zangerers Samantha Fish is wat je noemt een rising star. Dit jaar won de expressieve zangeres en zeer complete gitariste nog de felbegeerde Blues Foundation Award waar ze het o.a. opnam tegen Berth Hart. Met haar productiviteit zit het ook wel goed: de laatste tien jaar bracht ze vijf studioalbums uit.

Met haar nieuwe album staat de veelvuldig bekroonde Amerikaanse singer-songwriter en blues-gitariste Samantha Fish klaar voor haar grote doorbraak. Deze genre overstijgende artieste zal haar studio-album ‘Kill Or Be Kind’ op vrijdag 20 september 2019 uitbrengen.

Samantha Fish heeft met haar mooie verschijning en krachtige live-optredens publiek over de hele wereld betoverd en is duidelijk een rijzende ster in het genre. De creatieve Fish ziet zichzelf niet als traditionele bluesartiest: “Muddy Waters en Howlin ‘Wolf maakten destijds muziek die niet eerder in de blues was gespeeld. Het gaat om het bewaren van hun vuur en geest. Ik ga nooit Muddy Waters beter spelen dan Muddy Waters, dus ik moet zijn wie ik ben en mijn eigen geluid vinden. “

Samantha Fish staat op 14 maart in 013, Tilburg.

Deel: