Afgelopen zaterdag was er weer ontzettend veel muziek te beluisteren tijdens het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Je moest soms van podium naar podium lopen maar dan kreeg je muzikaal gezien zeker waar voor je geld.

Afgelopen zaterdag begon de dag op het hoofdpodium afgelopen zaterdag met Rondé en daarna was het tijd voor Heino. Heino is dit jaar op afscheidstournee en het hele veld stond dan ook helemaal vol om hem voor de laatste keer live te zien. Na het tweede nummer begon het publiek massaal zijn naam te roepen. Heino was hier totaal door verrast en zei tegen zijn band: “Wacht even”. Hij liep naar voren om het publiek te bedanken, die hierdoor nog harder zijn naam begonnen te roepen.

Na Heino kwam de band van Bob Marley, The Wailers, het podium op, en speelde een zeer energieke set van een uur. Iets na zeven uur was het tijd voor de mystery DJ van deze editie: Don Diablo. Het publiek ging volledig uit hun dak toen de populaire DJ het podium op kwam. Meer dan een uur lang wist hij het publiek te laten dansen. Rowwen Hèze en later Scooter sloten de zaterdagavond af op het hoofdpodium.

Het bluespodium van de Zwarte Cross The Bayou had ook weer een erg mooi programma afgelopen zaterdag, net als de andere dagen overigens. Aan het begin van de middag speelde Tim Knol met de Bluegrass Boogieman een geweldige set met vooral nummers van hun nieuwe album. Later stond Nona op het podium, een act die je steeds vaker op een festival tegen komt. Nona speelde met haar band lekkere rustige nummers, die door het publiek tijdens de Zwarte Cross weer erg werden gewaardeerd. De dag werd op spetterende wijze afgesloten door The Grand East, die sinds ze een nieuwe toetsenist hebben ook een ander geluid hebben.

Naast The Bayou stond The Roadhouse, voor de rockliefhebbers. Ook daar stonden weer een paar geweldige bands. De band Ten Times A Million zorgde ervoor dat de toon al vroeg gezet werd en speelde een zeer goede set. Later die avond stond de band Indian Askin ook nog, met zeer veel succes, in The Roadhouse. De avond werd afgesloten door een band die al heel vaak op de Zwarte Cross heeft gespeeld: Claw Boys Claw.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: