Ruud Fieten trad afgelopen weekend naar buiten met de titeltrack van zijn aankomende EP: ‘Mad Dogs in the Sun’. De single gaat over een soldaat die in een oneindige oorlog verwikkeld is. Hij is gevoed met leugens en propaganda naar het front gestuurd maar komt er langzaam achter dat de vijand precies dezelfde propaganda te horen gekregen heeft. De soldaat begint de oorlog zelf als zijn vijand te zien en keert zich ertegen.

Videoclip
Hoewel Ruud Fieten bekend staat als een uitzonderlijk muzikaal talent, laat zijn talent om planningen te maken nogal eens te wensen over. De clip voor Mad Dogs in the Sun was niet op tijd klaar dus kocht hij in blinde paniek een videoclip op Fiverr, een website waar mensen diensten aanbieden die ze binnen 24 uur kunnen uitvoeren. In de videoclip zie je een choreografie van de Tsjechische danser DkidCZ.

EP release
Eind september komt de nieuwe EP ‘Mad Dogs in the Sun’ uit. Fieten ging hiervoor heel conceptmatig te werk. De nummers op de EP spelen zich af in een universum waar een dystopische oorlog woedt. Alle vijf liedjes zijn vanuit verschillende personages geschreven: De Reiziger, de boer, de arbeider, de pacifist en de soldaat. Hoe gaan de verschillende karakters om met de oorlog die zij meemaken? Hoe gaan ze om met verwachtingen in een tijd waarin zoveel verwarring wordt gezaaid? Hoe zorgen ze ervoor dat ze niet apathisch worden?

De EP werd afgelopen jaar in drie dagen opgenomen in Studio PAF! in Rotterdam en wordt op 18 oktober gepresenteerd in Hedon Zwolle. De band doet daarna een aantal shows en Ruud vertrekt eind oktober naar Engeland voor een korte solo tour.

Deel: