Ook op de tweede dag van Bospop zijn de weergoden Weert niet goed gezind, maar dat deerde de bezoekers niet, sterker nog: men maakte er een nog groter feest van. Met namen als Hall & Oates, Living Colour, The Cat Empire, Flogging Molly, Skunk Anansie en John Fogerty was dit ook niet zo moeilijk.

De dag werd gestart met blues van Cordovas en aansluitend The Lachy Doley Group, die beiden zeer wisten te verrassen op de Mainstage en in de Tentstage. Een prima opwarmer voor de rest van deze propvolle tweede dag in Weert. Zeer memorabel was het optreden van Living Colour op de Mainstage, waarbij liefhebbers van gitaar en basgitaar konden smullen. Gitarist Vernon Reid was in topvorm en de fantastische baspartijen van Doug Wimbish maakten het feest op het hoofdpodium helemaal af. Dit ontging ook bassist Cass Lewis en zangeres Skin van Skunk Anansie niet, die hadden zich bij dit optreden onder het publiek gemengd en genoten zichtbaar. Toen zanger Corey Glover na ‘Elvis is dead’ ‘Hound dog’ van Elvis inzette was dit feest compleet en deed het verlangen naar meer.

In de Tentstage was het luidkeels meezingen geblazen bij de sterke show van The Doors Alive, waarbij veel bezoekers lekker terug in de tijd gingen bij alle hits van The Doors. Er werd geklapt, gedanst en veel luchtgitaar gespeeld.

The Cat Empire zorgde op het hoofdpodium voor heerlijke zomerse klanken en lieten veel mensen met de heupen swingen. Ook kwamen er veel verschillende danspasjes voorbij, wat een genot was voor het oog. Ook Flogging Molly maakte er een groot feest van op de Mainstage, ook al was er tijdens het eerste nummer een kleine storing in het geluid op het veld. Het publiek ging lekker uit zijn plaat, zelfs toen het ineens hard begon te plenzen en een groot deel van het publiek de Tentstage in rende. De die hards bleven op het veld staan en maakten er een nog groter feest van dan het al was, wat onder andere met ‘What’s left of the flag’ een fluitje van een cent was.

Kovacs liet zich van haar beste kant zien in de Tentstage en leverde met haar band een zeer voortreffelijke show af, waardoor de tent meer als een rokerige nachtclub aanvoelde dan een festivaltent. Ook Danny Vera wist de festivaltent goed op zijn kop te zetten met zijn show.

Op het hoofdpodium was het de beurt aan Skunk Anansie om het publiek compleet uit zijn dak te laten gaan, dat was voor Skin en haar mannen geen enkel probleem. Vanaf de eerste tel werd het gaspedaal diep ingetrapt en werd het Bospop verpletterd door een zeer energieke show van Skunk Anansie. Dit jaar bestaan ze 25 jaar en zo kwamen er verschillende nummers van vroeger, nu en nieuw materiaal voorbij. Ook het recent uitgebrachte ‘What you do for love’ werd vol overgave gespeeld, maar natuurlijk mocht ook het crowdsurfen van Skin niet ontbreken bij deze show.

John Fogerty sloot dag 2 van Bospop af met een show dat een heerlijke trip down memory lane was voor het toegesnelde publiek .Het veld stond overvol met mensen. De anekdotes over de Rickenbacker-gitaar van John Fogerty en het optreden van Creedence Clearwater Revival op Woodstock 1969 waren zeer aandoenlijk en heerlijk om naar te luisteren. Met nummers als ‘Suzie Q’, ‘Bad moon rising’, en ‘Proud Mary’ verbroederde Fogerty het publiek waarbij iedereen luidkeels meezong en zichtbaar genoot. Een prachtige afsluiter van de zaterdag op Bospop.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort / Maxazine

Deel: