Het Wintertuinfestival, dat van 27 tot en met 30 november 2019 plaatsvindt in Nijmegen, gaat dit jaar over gastvrijheid. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gaan in op dit thema. Zowel grote literaire namen als aanstormende talenten reizen af naar Nijmegen. Onder meer Ilja Leonard Pfeijffer, Alfred Schaffer en Aafke Romeijn zijn te gast.

Het Wintertuinfestival zet elk jaar een ander, actueel thema centraal. Dit jaar is dat het begrip ‘gastvrijheid’, geïnspireerd door de Amerikaanse schrijver en schilder John Berger, die de vraag stelde: “what is the storytellers responsibility to hospitality?” Welke verhalen vertellen we? Welke verhalen lees je? Welke stemmen krijgen aandacht? Wat is de rol van literatuur als het aankomt op het bieden van ruimte aan anderen?

Het hele programma wordt in oktober bekend gemaakt, maar de eerste namen die eind november naar Nijmegen komen zijn Ilja Leonard Pfeijffer, Alfred Schaffer, Aafke Romeijn, NESS en Lisa Weeda.

Wat gebeurt er als je muzikanten en schrijvers bij elkaar aan tafel zet en hun werk in de blender gooit? Je ontdekt het tijdens Opgepoetst, een productie waarbij schrijvers en hiphopartiesten aan de slag gaan met elkaars werk. Tijdens het festival betreden verschillende duo’s het podium, waaronder Lisa Weeda en NESS.

Deel: