Onder de noemer Jazz Roots organiseert rasmuzikant Sven Figee een serie spannende jazz-avonden in Rotown, met een divers scala aan muzikale gasten. Sven Hammond zal tijdens Jazz Roots optreden in de oorspronkelijke bezetting (Hammond, gitaar, bas en drums), waar het allemaal begon: geen franjes en tierelantijntjes, maar rauwe instrumentale jazz, soul en boogaloo met het virtuoze spel van Figee als de drijvende kracht. Na de twee eerste zeer succesvolle en goedbezochte edities met Benjamin Herman en Alain Clarke, ontvangt Sven Hammond (Sven, Joost, Glenn en Tim) deze editie Jennie Lena.

Zangeres Jennie Lena zingt al van kinds af aan, maar haar definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij ‘The Voice of Holland’ in 2015. Haar ‘blind audition’ nummer ‘Who’s Loving You’ ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken. Perez Hilton en Kelly Clarkson liepen met haar weg. Op haar laatste album combineert ze soul, black gospelkoren en akoestische instrumenten met hiphop beats.

Verwacht op 29 september in Rotown een selectie van Jennie Lane’s eigen werk, Sven Hammond Soul repertoire, wat Etta James en Aretha Franklin en moderne hits in een soul-jasje!

Deel: