Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Living Colour in Hedon.

Concerttip vrijdag 12 juli: Living Colour in Hedon

Living Colour is een Amerikaanse funkmetalband uit New York die in 1984 werd opgericht door gitarist Vernon Reid. De groep verzilverde twee opeenvolgende Grammy’s voor Best Hard Rock Performance; eerst in 1990 met hun single ‘Cult of Personality’, daarna in 1991 met hun album ‘Time’s Up’. De band is goed bevriend met The Rolling Stones die geregeld een beroep doen op hun muzikale vrienden. In 1995 kiest Vernon Reid voor een solocarrière maar begin 2000 komt de band weer bij elkaar voor een reünie. De laatste jaren is Living Colour weer die dampende machine van vroeger, tijdens het optreden in Zwolle spelen ze o.a. hun succesalbum ‘VIVID’ integraal!

SUPPORT: JARED JAMES NICHOLS
Blues is niet aan te leren, niet uit muziekboeken en ook niet via YouTube. Het gaat dieper en komt van binnenuit. De Amerikaanse Jared James Nichols begrijpt dit. Hij verpakt zwaar rock geluid in een blues-jasje en weet hier genadeloos mee weg te komen.

Deel: