Met zo’n veertig jaar ervaring en een uitpuilende prijzenkast is de Canadese gitarist Cliff Stevens iemand om rekening mee te houden. Naast zijn thuisland heeft hij getoerd door de VS, Europa en Marokko, dus geheel onbekend is hij in deze contreien nu ook weer niet. Na een wat minder jofele periode, veroorzaakt door drank en drugs, nam hij een pauze van de muziek om taxi te gaan rijden. Hij ging terug naar school en behaalde een Masters Degree in Music and Education en pakte de muziek weer op. Er was een terugval, maar sinds 1998 is hij vrij van alcohol en drugs. Door zijn uiterlijk en gitaarstijl wordt hij wel als Clapton look-a-like gezien, maar Stevens heeft meer in zijn mars, zoals hij op zijn solo-cd’s laat horen.

Met ‘Nobody But You’ heeft hij zijn vierde soloalbum uitgebracht met daarop elf zelfgeschreven nummers. Hij wordt begeleid door bassist Serge Dionne en drummer Dan Dyson. Het is een heel leuke cd geworden met prettig in het gehoor liggende, eigentijdse bluesnummers. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de slowblues ‘Morning Rain’, het vlotte ‘World Of Worry’ en de countryblues ‘Bad Luck’. Een prima cd. Wie haalt deze man weer eens naar Nederland? (8/10) (eigen beheer)

Deel: