De albums van Mark Ronson zijn altijd net een verzameling hitsingles. Waarvan inmiddels de bekendste voorbeelden de klassiekers ‘Valerie’ met Amy Winehouse (een cover van The Zutons) en ‘Uptown Funk’ met Bruno Mars zijn. Ook op zijn nieuwe album ‘Late Night Feelings’ kwam bij voorbaat al een half jaar van te voren een dikke hit te staan met ‘Nothing Breaks Like A Heart’ met Miley Cyrus. Het was een voorbode van een album vol nummers over één van de meest geliefde onderwerpen uit de popgeschiedenis: liefdesverdriet. Maar dat wordt wel verwerkt in catchy songs. Of zoals Mark Ronson ze zelf heeft aangekondigd: ‘sad bangers’.

Ook hier heeft Ronson de hulp ingeroepen van gastzangeressen, en dat zijn ook dit keer niet de minsten. Lykke Li komt twee keer voorbij, in de pakkende titelsong en later nog eens in de soulvolle ballad ‘2 AM’. Uit deze songs komt wel naar voren dat Lykke Li op haar ene hit na (‘I Follow Rivers’) een onterecht ondergewaardeerde zangeres is. ‘Find U Again’ met de ‘Havana’ hitzangeres Camila Cabello is een volgende hit in de dop, maar is niet zo sterk als de eerdere singles met Miley Cyrus en Lykke Li. Interessanter zijn de samenwerkingen met door de BBC voor de Sound of 2019 genomineerde zangeres King Princess, YEBBA (die in maar liefst 3 nummers op het album voorbij komt), ‘True Blue’ met Angel Olsen en ‘Why Hide’ met Diana Gordon. Grotendeels geen zangeressen die heel bekend zijn bij het mainstream publiek, maar dat heeft Mark Ronson vaker perfect kunnen combineren. Grote namen naast veelbelovende nieuwe talenten. Uitgerekend het nummer ‘Truth’ waarin Alicia Keys een gastrol vertolkt is één van de opvullers op het album. Al geeft het laatste nummer ‘Spinning’ met zangeres Ilsey (dochter van voormalig Wings-gitarist Laurence Juber) wel het gevoel dat je naar een conceptalbum hebt geluisterd.

Een conceptalbum dat opnieuw aanvoelt als een verzameling met aanstekelijke singles, maar ook met een drietal opvullers. Toch is Mark Ronson er opnieuw in geslaagd om te laten horen dat hij nog niet uitgerangeerd is als hitproducer. (8,0/10)(Sony)

Deel: