Sinds hun laatste cd, die alweer zeven jaar geleden is verschenen, is er veel gebeurd met de Forty Fours. Frontman, zanger en gitarist Johnny Main heeft een geheel nieuwe band rond zichzelf opgebouwd. Naast hemzelf bestaat de band verder uit bassist Mike Hightower, drummer Gary Ferguson, gitarist Junior Watson en harmonicaspeler Eric Von Herzen.

Met dit stel muzikanten heeft Main een nieuwe cd uitgebracht onder de naam ‘Twist The Knife’. Op een enkel eigen nummer na, de opener ‘Cuttin’ Deep’, treffen we een zevental klassiekers aan, waarmee de vijf heren een eerbetoon geven aan hun blueshelden van vroeger en nu. Zo horen we nummers van Muddy Waters, Lightnin’ Hopkins, Howlin’ Wolf, T-Bone Walker, en ook van Doyle Bramhall II en James Harman. Al met al een prima cd, waarbij ‘Champagne And Reefer’ van Muddy Waters en ‘Rosie’ van Doyle Bramhall II mede door het uitstekende mondharmonicawerk van Von Herzen de hoogtepunten vormen. (7/10) (Ripcat Records)

Deel: