Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Lamb of God in 013.

Concerttip dinsdag 18 juni: Lamb of God in 013

Lamb of God keert terug naar 013! Mocht je na bijna 20 jaar nog steeds niet bekend zijn met deze Amerikaanse metalmachine, dan weten wij het ook niet meer. De band uit Richmond heeft al zeven ijzersterke albums op hun naam staan die een fijne balans weten te vinden tussen metalcore, deathmetal, thrash en groove metal. Een slecht album hebben ze nog niet gemaakt, maar ook slechte liveshows is iets wat niet in het vocabulaire van Randy Blythe en consorten voorkomt. We zijn dan ook blij dat de band terugkeert voor de enige NL show deze tour. Met gevaar voor eigen leven de circle pit in: “Destroy yourself, see who gives a fuck!”

De support deze avond komt van Une Misère, het collectief uit IJsland maakt ziedende hardcore en wist de afgelopen jaren al indruk te maken op o.a. het prestigieuze Roadburn Festival en Eurosonic Noorderslag. En dan krijgen jullie er ook nog de ziendende deathmetal van de Tilburgse band AntropomorphiA bij. Maakt niet de fout door te denken dat het hier om een simpele lokale opener gaat. Deze groep is getekend op Metal Blade en viert dit jaar hun 30ste verjaardag. Met de nieuwe plaat ‘Merciless Savagery’ laten ze horen nog steeds een fantastische pot groovende blackened deathmetal neer te kunnen pennen.

Deel: