Weinig acts brachten zoveel verandering teweeg als Faithless: de Britse electronica groep, met DJ/vocalist Maxi Jazz als frontman, leidde midden jaren 90 een nieuwe ‘dance era’ in en bleef jarenlang bivakkeren aan de absolute top. Het debuutalbum ‘Reverence / Irreverence’ met hits zoals ‘Salva Mea’ en ‘Insomnia’ wordt beschouwd als regelrechte klassieker en ook later werk als ‘God is A DJ’ (afkomstig van het album ‘No Roots’) doet het nog altijd goed op de dansvloer.

In de jaren die volgden waarin Faithless stopte en later toch weer doorging, bleef Maxi Jazz op verschillende fronten actief. Zeker zijn grote liefde, DJ’en, kwam zelden op een laag pitje te staan. Zo wist Maxi Jazz ook solo de grote festivals als Glastonbury, Pinkpop en Werchter ouderwets stuk te draaien. In oktober komt hij eindelijk naar 013 voor een DJ-set vol (eigen) classics. Maak je klaar voor een diverse set met natuurlijk één of meerdere Faithless-knallers, incl. live vocalen. God is a DJ, let’s dance!

Maxi Jazz staat op vrijdag 4 oktober in Metropool, lokatie Hengelo.

Deel: