The Doors Alive is afkomstig uit Engeland en wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste tribute bands van deze rockhelden uit de jaren ’60. De band komt niet alleen muzikaal heel dicht in de buurt van het origineel, maar ook qua uiterlijk, performance en magie voelt het alsof je bij een concert in de sixties bent beland met klassieke hits als ‘Light My Fire’, ‘When The Music’s Over, Riders On The Storm, The End en nog veel meer.

De frontman lijkt qua uiterlijk, houding en rijke baritonstem bijzonder veel op het origineel, Jim Morrison, terwijl de overige bandleden de muzikale technieken van de originele Doors-leden Ray Manzarek, Robby Krieger en John Densmore met finesse laten horen.

Om de authentieke sound van The Doors te creëren, spelen de muzikanten op identieke instrumenten als die van de originele bandleden. The Doors Alive weet de naam van beste The Doors tribute band al jarenlang waar te maken. De Britten zijn geen onbekende in Tilburg en hebben ons podium al een aantal keer mogen betreden. Vanavond nemen ze je mee naar de jaren 60 met niet alleen de looks en de sound, maar ook de instrumenten waarmee de originele band vroeger optrad. Dit is je kans om klassiekers als ‘Light my Fire’, ‘Riders of the Storm’ en ‘L.A Woman’ nog eens live te horen. Try to set the night on fiiiiiiiiiiiiiiiiire!

The Doors Alive komen op donderdag 19 december naar 013.

Deel: