In het kader van hun Schutt + Asche tournee doet Stahlzeit naast Duitsland ook een aantal keren Nederland aan met hun Rammstein tribute show. In April waren ze nog te zien op Paaspop en afgelopen zaterdag stond deze Duitse Rammstein tribute act in de Evenementenzaal van Theater Markant in Uden.

Bij het betreden van Theater Markant waren er al verschillende Rammstein t-shirts te bewonderen bij de bezoekers, hier en daar ook enkele van Stahlzeit. Waar het publiek in de zaal nogal moeite had met opstarten, opende Stahlzeit zijn show direct op volle kracht met ‘Ramm4’ en hield deze koers gedurende de gehele show moeiteloos aan. Het gaspedaal werd erg diep ingetrapt en het vuurwerk en de vlammenwerpers werden aangeslingerd om de mensen letterlijk en figuurlijk een zeer hete show voor te schotelen.

Confetti en vuur, heel veel vuur, dat zijn de twee kernbegrippen tijdens deze Stahlzeit show. Met de brute en krachtige gitaar riffs en de vele vlammenwerpers was het een kinderspel het publiek in Uden plat te walsen met een zeer overweldigend optreden. Zeer zorgvuldig op elkaar afgestemd passeerden verschillende elementen uit diverse Rammstein shows de revue: zo werd bij ‘Mein Teil’ de kookpot beschoten met een vlammenwerper en zorgde de mooie vonkenregen tijdens het prachtige ‘Ohne Dich’ en ‘Mutter’ voor een extra emotionele lading bij de teksten.

Naast het reeds gevestigde repertoire van Rammstein was er ook ruimte voor nieuw werk. Van het deze maand nog te verschijnen album ‘Deutschland’ werd Uden getrakteerd op twee zeer subliem uitgevoerde versies van de recente singles ‘Deutschland’ en ‘Radio’. Hierbij gaat alle lof naar de mannen van Stahlzeit die deze nummers in korte tijd wisten om te toveren tot brute live tracks.

Tijdens zijn praatje tegen het publiek liet zanger “Heli” Reiβenweber weten al heel veel zin te hebben in de aankomende concerten van Rammstein en vroeg aan het publiek wie er ook al kaarten hadden voor de Rammstein shows: menig handen gingen de lucht in.

Gedurende ‘Pussy’ kwam zanger “Heli” op een grote nep penis voorbij en beschoot de toeschouwers met confetti, ontzettend veel confetti! Dit was een lust voor het oog, werkelijk alles lag onder confetti en niets of niemand werd gespaard. Met het inzetten van ‘Engel’ kwam er een einde van deze zeer brute tribute show.

Deze spectaculaire en bombastische show van Stahlzeit in Uden was alvast een mooi voorproefje op de release van het nieuwe Rammstein album en het Rammstein concert in De Kuip in Rotterdam in juni.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: