Voor veel muzikanten zijn hun roots erg belangrijk. Voor Mercy John zijn die roots bijna allesbepalend, en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. De Brabantse klei is volgens hem de perfecte voedingsbodem voor Nederlandse americana. In de muziek klinken artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams door, maar Mercy John geeft het allemaal een eigen jasje; een eigen verhaal.

Zijn alom bejubelde debuutalbum ‘This Ain’t New York’ opende de deur naar het Naked Song Festival en tours met JW Roy en Danny Vera. Het tweede album van Mercy John komt na het uitvoerig bejubelde debuut ‘This Ain’t New York’, dat lovende recensies in diverse media kreeg. Dat debuutalbum opende vele deuren voor de nuchtere Brabander zoals diverse grote festival optredens en een tour met JW Roy en Danny Vera. Even leek het allemaal wat té snel te gaan en bleek de eindeloze energie en drive toch eindig te zijn. Het nieuwe album dat in februari 2019 uitkwam, is geschreven in deze periode. Daarmee is het echter geen somber album geworden, wel volwassener dan het debuut.

De muziek is daarbij ook veranderd. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger. Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk. De titel ‘Let It Go Easy’ mag dan ook als een nieuw levenswijsheid voor Mercy John worden opgevat: ‘Probeer het leven wat gemakkelijker te zien en geniet.’ Met deze twee albums op zak is het tijd om heel Nederland te laten horen wat de liedjesschrijver en zijn band met toptalent in zijn mars heeft.

Mercy John komt op 5 oktober naar Metropool, Hengelo.

Deel: