Tangerine Dream is terug! De Berlijnse muziekgroep is een van de pioniers in het elektronische genre. Dat resulteerde tot nu toe in 7 Grammy nominaties, diverse awards en meer dan 70 miljoen verkochte platen. De band heeft sinds de oprichting in 1967 door Edgar Froese veel ontwikkeling doorgemaakt, zowel in stijl als bezetting. In vijf decennia maakte Tangerine Dream tientallen albums, van ambient tot instrumentale prog tot krautrock en soundtracks.

In de huidige bezetting: Thorsten Quaeschning (synthesizer en piano), Hoshiko Yamane (viool en cello) en Ulrich Schnauss (synthesizer) is de band enorm succesvol in de dance & elektro scene. Zij stonden dan ook al op de grote Europese elektro festivals, waaronder Dekmantel in Amsterdam. Met een fantastische licht- en videoshow maken zij er een indrukwekkende show voor hun publiek van. Tangarine Dream komt op donderdag 24 oktober naar Cultuurpodium Boerderij.

Deel: