‘The Medicine Show’ is het veertiende studio album van de Amerikaanse Rockzangeres Melissa Etheridge en tevens haar derde release via haar eigen platenlabel ME Records. ‘De vrouwelijke Bruce Springsteen’, zoals Etheridge altijd genoemd wordt, heeft gedurende haar muziek carrière vijf platina albums, waarvan 3 de multi platina status, en 2 gouden albums op haar naam staan.

En wat mij betreft kan ‘The Medicine Show’ daarbij toegevoegd worden. Titeltrack ‘The Medicine Show’ begint lekker energiek met een kreet en een stampende drumbeat. Het lijkt alsof Melissa Etheridge daarmee terugkeert naar het wat stevigere werk zoals wij die kennen op albums als ‘Your Little Secret’ (1995) De titeltrack heeft verder een lekkere Countryrock stijl en het lijkt alsof Etheridge de laatste jaren daar steeds meer de voorkeur aangeeft. (Zoals duidelijk is te horen op haar 2012 album ‘4Th Street Feeling’ en ‘M.E.’ uit 2014).

‘Wild And Lonely’ is een ballad in tevens Countryrock stijl en zou een prima radiosingle kunnen zijn. Gedurende ‘The Medicine Show’ blijft Etheridge afwisselen met Ballads en stevige Countryrock nummers. ‘Shaking’ is weer een wat steviger rocktrack, terwijl ‘Faded By Design juist weer een ballad is. Verrassend is ‘I Know You’ met vioolspel als intro en met piano. Deze track is werkelijk schitterend door het minimale gebruik van instrumenten. Op ‘This Human Chain’ is duidelijk te horen dat Melissa Etheridge inspiratie heeft opgedaan bij het maken van haar coveralbum ‘Memphis Rock And Soul’ uit 2015. Deze track is namelijk een relaxte Soul-georiënteerde track met een funky gitaarlick. ‘Love Will Live’ zorgt voor een rustpunt. Deze mid-tempo Rocksong leidt je prima naar de ballad ‘Here Comes The Pain’.

‘Here Comes The Pain en ‘Suede’ zijn beide ballads die je werkelijk kippenvel bezorgen en kennen beiden werkelijk een schitterende tekst. Een mooie afsluiter is ‘Last Hello’ met weliswaar een melancholische sfeer, maar wel met een positieve boodschap.

‘The Medicine Show’ is een mooie mengelmoes van verschillende stijlen zoals wij die kennen van albums als ‘Yes I Am’ (1993) ‘Your Little Secret’ (1995) En recentere albums zoals ‘4Th Street Feeling’ uit 2012. (Onlangs heeft Melissa Etheridge natuurlijk nog een ‘Yes I Am Anniversary Tour gedaan.) ‘The Medicine Show’ is een zeer interessant album zoals wij van haar gewend zijn. Hopelijk blijft Melissa Etheridge nog een aantal jaren zo doorgaan, want op deze manier zal zij het zo blijven volhouden. Van Melissa Etheridge weet je dat ze altijd puur blijft en kwaliteit levert. En dat geldt ook voor dit album, want hier valt er werkelijk geen buil aan. Daarom ook een passende 10 punten. (10/10) (ME Records)

Deel: