Het verhaal van deze uiterst succesvolle rockers uit Engeland begint met deze plaat. Een blauwdruk, een mijlpaal. Uriah Heep tapt uit hetzelfde vaatje als tijdgenoten Deep Purple en Led Zeppelin maar laat op dit klassieke debuut een voor die tijd zeer progressief geluid horen waar andere groepen zich graag door laten inspireren. Het is de start van een indrukwekkende catalogus en carrière die nog altijd voortduurt.

Living The Dream
Fast forward naar 2018. Want we kunnen hier de hele geschiedenis van de band neerzetten maar dan ben je morgen nog niet uitgelezen. Belangrijkste is dat Uriah Heep nog altijd muziek maakt en uitbrengt. Nog belangrijker: de Heep speelt nog altijd op het scherpst van de snede. Door de jaren heen zijn er enkele wisselingen van bezetting geweest, maar de huidige incarnatie wordt gezien als één van de beste versies van Uriah Heep ooit.

Deze band speelt nog altijd alle zalen plat met hun op klassiekers maar ook met indrukwekkende uitvoeringen van recenter materiaal. Hun invloed op hedendaagse bands als Wolfmother en Muse is onmiskenbaar. Een band om keer op keer weer naar te gaan kijken in elk geval en op 04 oktober kan dat eindelijk een keer in Hengelo!

Deel: