Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The High Kings in Gebr. de Nobel.

Concerttip maandag 6 mei: The High Kings in Gebr. de Nobel

Vanavond komt de Ierse supergroep The High Kings naar Leiden in het kader van hun wereldtournee rondom hun tienjarig bestaan, dat gevierd wordt met de release van het best of album ‘Decade’.

THE HIGH KINGS: THE TRUE HEIRS OF IRELAND’S FOLK HERITAGE
Ierland werd eeuwenlang geregeerd door High Kings. Totdat in 1169 hun hegemonie tot een eind kwam. Daarna waren hun heldendaden alleen nog terug te vinden in de wereld van mythen, sagen en legenden. Tot 2008, toen Finbarr Clancy (zoon van een van de legendarische Ierse ’60s band The Clancy Brothers), Martin Furey (zoon van jaren ’70 zanger Finbar Furey, die met The Fureys meerdere hits in Ierland scoorde), Brian Dunphy en Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd) in Dublin The High Kings begonnen. Opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek.

BEKENDSTE IRISH FOLK’N’ROLL BAND
The High Kings zijn in eigen land zonder twijfel de grootste Irish folkband. Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year, en hun vier volgende albums bereikten de platinum status. De band stond wereldwijd voor uitverkochte zalen. Ook in de Benelux deed speelde de band in zowel theaters als bijvoorbeeld De Melkweg in Amtserdam.

FENOMENALE LIVEBAND
Inmiddels heeft George Murphy de plek van Furey ingenomen. Tijdens hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als een fenomenale liveband waar. The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen. Op het repertoire staan eigen nummers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Publieksparticipatie is gewensten gegarandeerd. Laat de Guinness maar doorkomen!

Deel: