‘I feel that every human being’s purpose is to do what their inner voice says to do. And my inner voice, my driving force, wants me to put out music and keeping making better records.” En dat is exact wat Lee Fields doet. Of het nou alleen is, met andere artiesten, of met zijn eigen band The Expressions, Fields zet alles op alles om muziek te maken. Mocht James Brown nooit het daglicht gezien hebben, dan had Lee Fields wel zijn schoenen gevuld als meest hardwerkende soul- en funkartiest op aarde.

Jubileum

De Amerikaanse soulzanger viert in 2019 zijn vijftigjarig jubileum, want het was in 1969 dat zijn eerste single Bewildered verscheen. Na een aantal stomende soulsingles in de seventies zakte hij in de jaren tachtig weg in de vergetelheid, tot hij midden jaren nul werd herontdekt door de kenners van het Truth & Soul-label uit New York. In 2016 verscheen zijn meest recente album ‘A Special Night’, waarop hij met de onvolprezen Expressions maar weer eens laat horen hoe Soul with a capital S klinkt!

It Rains Love

Vijftig jaar in het vak dus, maar aan ophouden denkt hij niet. Sterker nog, in april is zijn nieuwe plaat ‘It Rains Love’ samen met The Expressions verschenen. Zoals de titel al doet vermoeden, strooit Fields in dit album met liefde. Hij houdt hiermee de vlam van de vurige deep soul toorts brandend, en hoe! Frisse blazers en een groovy sfeertje brengen je alvast in de juiste vibe voor de show die op zondag 6 oktober plaats gaat vinden in De Oosterpoort!

Deel: