Per toeval werden we gewezen op de jonge rapper iAM. De ambitieuze artiest heeft zojuist een video uitgebracht, ‘Klein zijn’, en de inkomsten van het nummer gaan naar de Lock me up – Free a Girl Foundation. Zij willen zoveel mogelijk geld inzamelen om zo veel mogelijk meisjes uit de gedwongen prostitutie te kunnen redden. Zo iemand, die zich daarvoor inzet, verdient wat Maxazine betreft meer aandacht, en dus spraken we met hem af.

Natuurlijk zijn we altijd benieuwd waarom iemand muzikant is geworden. “Muziek is een deel van mijn leven sinds ik een kleine jongen was”, zegt iAM, “Ik en mijn familie dansten altijd in de woonkamer en deden gek. Muziek ontroerde me altijd en uiteindelijk begon ik mezelf uit te drukken door middel van muziek.”

En dat uiten gaat niet alleen via de muziek zelf. Zo drukte hij zich ooit uit door als muzikant deel te nemen aan speciale realityshow, waarin de toeschouwers van de show de reis van een kunstenaar te zien kregen. Een mooie ervaring. Een artiest is geen artiest als hij of zij stil blijft zitten, muzikaal gezien. Zo ook met iAM, die nu al naar de toekomst kijkt. “Mijn aankomende muziek zal zich richten op één specifiek geluid en dat is de Britse afro-vibe”, verklapt iAM, “Ik zal dit doen met Nederlandse teksten. De tracks zullen gaan over liefde, samenleving, keuze, tijd en meer.” Een mooie blik in de toekomst.

Natuurlijk heeft iedere artiest invloeden of inspiratiebronnen. Dat kunnen nu nog levende artiesten zijn, of overleden helden. Voor iAM is het duidelijk wie zijn grote invloed is, met wie hij nog ooit zou willen samenwerken. “Russ, dat is een artiest uit Atlanta, Georgia, USA. Hij is heel inspirerend omdat hij als artiest in zijn eentje succesvol is geworden, zonder hulp van buitenaf. Helemaal self made. Ik zie hem als een voorbeeld van iemand die vecht voor zijn of haar droom en deze ook echt werkelijkheid maakt!”

Op het moment heeft de rapper geen optredens gepland staan, maar wat niet is kan nog komen. “Wie me wil boeken kan me mailen op info@iamtheartist.nl”, gooit hij er meteen maar wat reclame doorheen. Wellicht dat we hem over een paar jaar nog tegenkomen in zijn favoriete zaal, Ahoy in Rotterdam. “Mijn muziek kan mensen een nieuw perspectief op het leven geven. Mijn lyrics zijn altijd zo geschreven dat het een probleem aangeeft maar ook een oplossing biedt.”Die diepere teksten houden we van…

iAm is te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/iamtheartistofficial/

 

Deel: