Afgelopen vrijdag is een zonnig en warm 3-daags Paaspop van start gegaan in Schijndel, dit is ook meteen het begin van het festivalseizoen van 2019. Bij het betreden van het festivalterrein is direct te zien dat er veel aandacht is besteed aan een mooie indeling van de diverse podia en de verschillende eetgelegenheden. Het festival lijkt zich op dat gebied steeds weer te vernieuwen en dat met een zeer positief effect, een groter terrein betekend ook een ruimere indeling en mooiere aankleding van de diverse tenten met veel lichten, lcd-schermen en pyrotechnics. Ook de festivalcamping lijkt van locatie te zijn gewijzigd, waardoor de kampeerders nu nog dichter bij het terrein kunnen bivakkeren.

In de Apollo-tent was het aan zanger Nielson om met zijn hit ‘IJskoud’ het spits af te bijten en bij de eerste klanken renden de jonge meiden naar het podium toe om een plekje vooraan te kunnen bemachtigen. ‘Beauty & de brains’ werd gebracht in een Underdog Project versie, waardoor het nummer net wat meer groove kreeg, wat zeer passend was voor de aangename temperaturen op de vrijdag. Het zangtalent van de fans werd op de proef gesteld bij ‘Hoe’ en er werd volop mee geklapt. ‘Sexy als ik dans’ liet de voetjes van de vloer gaan en vormde daarmee het hoogtepunt van het optreden van Nielson op Paaspop.

Davina Michelle beleefde met haar optreden de vuurdoop voor wat betreft optreden op festivals. De tent stond afgeladen vol en de temperatuur steeg hierdoor al snel naar standje tropisch. Davina liet met haar cover van ‘What about us’ van zangeres P!nk horen wat ze vocaal in huis had en daarmee wist ze het publiek al snel voor zich te winnen. Bij het inzetten van haar nummer 1 hit ‘Duurt te lang’ bracht ze de tent in absolute extase en werd er luidkeels meegezongen. Met haar versie van ‘Shallow’ van Lady Gaga zong Davina Michelle zich in de harten van het publiek.

Nog voordat Navarone het podium betrad in de Phoenix-tent was deze al afgeladen vol voor deze mannen uit Nijmegen. Het publiek kreeg precies dat waar het voor gekomen was: een strakke rockshow waarbij het gaspedaal al bij het eerste nummer volledig werd ingetrapt.

Voor de liefhebbers van Rammstein was er in de Theater-tent de show van Rammstein tribute-act Stahlzeit te zien. Met de nieuwe single ‘Deutschland’ als openingsnummer werd de sfeer meteen bepaald en kregen de toeschouwers een strakke en hete show voorgeschoteld. Het was een waar spektakel waarbij onder andere ‘Du riechst so gut’, ‘Feuer Frei’ en ‘Sonne’ voorbij kwamen. Het vuurwerk en de confetti maakten dit bombastische optreden compleet.

De acteurs Tim Haars en Huub Smit uit New Kids hadden de eer om in Schijndel (in de New Kids film wordt Schijndel vernietigd met een grote vuurbal) Scooter aan te kondigen. H.P. Baxxter en zijn mannen openden direct met de knaller ‘One (Always hardcore)’ gepaard met vlaggen en vuurwerk. Het publiek genoot zichtbaar van deze stampende beats en hakte er lekker op los. De Apollo-tent werd getrakteerd op een goed potje happy hardcore bij ‘Hyper hyper’ die moeiteloos overging in ‘Move your ass’, een heerlijke terugblik naar de rave-periode van de jaren ‘90.

Within Temptation was de afsluiter van deze eerste dag Paaspop. Met een prachtige podiumaankleding, bijpassende visuals en licht brachten Sharon den Adel en haar mannen een zeer rockende en sterke show naar Schijndel. De lichtshow bij ‘The Reckoning’ was bombastisch en zorgde voor een waar ‘wow’-moment bij het publiek. Het optreden werd kort stilgelegd vanwege problemen met het in-ear systeem van Sharon, maar werd al snel daarna hervat met ‘In the middle of the night’. Het nummer ‘Stand my ground’ maakte niet alleen indruk vanwege de indrukwekkende pyrotechnics, maar ook omdat het publiek hierbij hard meezong en volledig uit zijn dak ging. De perfecte afsluiter van een zomers aanvoelende eerste dag Paaspop.

Foto’s (c) Sander van den Berg / Maxazine

Deel: