Ook dit jaar rockte Hollywood Undead in Nederland. De band is in 2005 opgericht en bestaat momenteel uit 5 bandleden: Charlie Scene, Danny, Johnny 3 Tears, J-Dog & Funny Man. Op Eerste Paasdag stonden ze in de Tilburgse 013.

Hollywood Undead heeft er wederom een groots feest van gemaakt in Tilburg: de sfeer zat er goed in en het publiek was enthousiast. Omdat er geen voorprogramma was, besloot het publiek hier en daar zelf maar te starten door ‘Everywhere I go’ te zingen. Hollywood Undead trapte zelf af met het nummer ‘Whatever it takes’ van hun vijfde album ‘Five’. Van dit album werd ook ‘California dreaming’ gespeeld en hierna volgde het nummer ‘Undead’ van het eerste album. Vrijwel ieder album kwam aan bod en de muziek werd hiermee afgestemd op zowel de oudere als de nieuwere generatie fans.

Fans met een VIP ticket kregen voorafgaand aan de show een Meet & Greet én een goodiebag. Hierin zat een vlag, een gesigneerde poster en een cupholder. Zij mochten als eersten de zaal binnen en konden een plekje op de voorste rij bemachtigen. Had je geen VIP ticket en kon je toch redelijk vooraan komen? Met een beetje geluk kon je tijdens de show tóch een aandenken toegegooid krijgen van de band. Tijdens het nummer ‘Riot’ gooide J-Dog zijn waterflesje welgemikt naar een fan en aan het einde werden er plectrums uitgestrooid.

Hollywood Undead is over het algemeen erg begaan met hun fans. Tussen de nummers door hebben zij geregeld interactie met het publiek. Voor het nummer ‘Comin’ in hot’ werd er uit het publiek een gitarist gevraagd en kwam fan Amy op het podium. Het leuke hieraan was dat fan Sjors dit vorig jaar zelf aan de band vroeg middels een handgeschreven bordje. Goede herinneringen zijn dus niet alleen aan de fans zelf besteed!

De band speelt ook geregeld covers. Vorig jaar speelden ze ‘Tainted Love’ en eindigde hun eigen nummer ‘Levitate’ met een gedeelte ‘Du hast’ van Rammstein. Nu speelde Danny kort een stukje ‘Wonderwall’ van Oasis tijdens ‘Bullet’ en werd ‘Living on a prayer’ van Bon Jovi ‘gezongen’.

Met het nummer ‘Day of the dead’ kwam er met een knal een einde aan de avond voor het zogeheten “Undead Army”. Na een fantastische show mogen we alweer uitkijken naar het volgende concert.

Foto’s (c) Emily Parry

Deel: