Matthew and the Atlas brengt binnenkort nieuw materiaal uit! Reden genoeg om de band naar Groningen te halen. Op donderdag 14 november geven ze in de Lutherse Kerk een dromerig concert! Tickets zijn nu te koop.

Matthew and the Atlas

Matthew and the Atlas is opgericht door singer-songwriter Matthew Hegarty. De multi-instrumentalist maakt klassieke folk roots die je kan meevoeren in ellenlange dagdromen. Zijn teksten zijn een zuivere expressie van alledaagse emoties. Iets waar iedereen zich in kan herkennen. Hegarty’s doorleefde stem maakt hem een wijze verhalenverteller; bij elke zin hang je aan zijn lippen.

Band

Matthew and the Atlas was de eerste groep die werd getekend op het onafhankelijke label Communion, het label van onder andere Bear’s Den. Sterker nog, Matthew’s muziek was de reden om het label op te richten! De eerste twee EPs van de band brachten een enorme warmte met zich mee en waren pareltjes voor bij het haardvuur. Op debuutplaat ‘Other Rivers’ sloeg de band een andere weg in. Ze gingen op zoek naar de grenzen van hun muziek door de soulvolle folk te verrijken met synths en electronika. Een actie die Hegarty schaarde in het muzikale straatje van Bon Iver. Op het tweede album ‘Temple’ neemt hij een stap terug. Melancholie en emotie slaan de handen inéén en de muziek wordt ontdaan van de elektronica, wat zorgt voor subtiele en pure songs om bij weg te dromen.

 

Deel: