Head Honchos is een bluesrockformatie die is gevormd rond vader en zoon Calipari. Vader Rocco sr. is een veteraan, die ooit deel heeft uitgemaakt van Howard & the White Boys en heeft gespeeld met onder andere Buddy Guy, Son Seals en Bo Diddley. Zoon Rocco jr. speelde al op zijn vijftiende mee met de band van zijn vader en studeerde gitaar bij onder meer Carl Verheyen en Scott Henderson. Samen met bassist Roberto Agusto en drummer Roger Femali vormen zij de Head Honchos.

Met ‘Bring It On Home’ is onlangs hun debuutalbum uitgekomen met dertien nummers, een combinatie van eigen werk en covers. Meteen vanaf het eerste nummer, ‘Not For Me’, is het vol gas en dat tempo blijft bijna op de hele plaat hoog. Het enkele rustmomentje in de vorm van bijvoorbeeld een soul-achtige blues zorgt voor de broodnodige variatie. Dat zijn dan covers van de Neville Brothers (‘Fire On The Bayou’) en Wilson Pickett/Eddie Floyd (’99 1-2 Won’t Do’), want naast stevige bluesrock hebben de heren blijkbaar ook een zwak voor funk en soul.

Nummers die wat mij betreft extra vermelding verdienen zijn het zelfgeschreven ‘Not For Me’, waarin de beide gitaren een flink duel aangaan, het funky ‘Fire On The Bayou’ en de southern rocksong ‘Soul Free’, waarmee de cd wordt afgesloten. Een prima cd van een uitstekende band. (7/10) (Grooveyard Records)

Deel: