Hadrian’s Wall is een Jazzduo met Adriaan de Boer op gitaar en Harald Walkate op piano. ‘The Big Hotel’ is hun debuut waarmee de heren een brug willen slaan tussen de traditionele en moderne Jazz. Harald Walkate speelt overigens ook bij het Amsterdamse Jazzkwartet New York Second.

Met ‘The Big Hotel’ hebben de heren een zeer geslaagd debuut afgeleverd, want het album staat bol van sfeervolle en dromerige tracks. Tracks als ‘Forest For The Trees’, ‘Bossa For Dudio’, ‘77’, ‘Falling Grace’, ‘Insensatez’, en ‘Beautiful Love’ kennen allen een uitstekende interactie tussen gitaar en piano. De heren weten een fijne relaxte Jazzsound neer te zetten waardoor je met ‘The Big Hotel’ zin krijgt in de zomer.

‘More is Miles’ en titeltrack ‘The Big Hotel’ zijn prima albumafsluiters. Vooral ‘The Big Hotel’ weet zeer verrassend uit de hoek te komen doordat het pianospel wat dramatischer klinkt dan op alle vorige tracks. Een prima debuut en wat mij betreft een van de beste Jazzdebuten van dit jaar.

Hadrian’s Wall zet met ‘The Big Hotel’ een fijn album neer die zelfs mensen die niet zo snel een Jazzalbum zouden opzetten kunnen enthousiasmeren voor het genre. Juist doordat de sound op dit album heel herkenbaar is. (9/10) (Selfreleased)

Deel: