Donderdagavond 29 maart was het tijd om de stadionrock terug te halen naar de Effenaar. Twee glamrockbands stonden op het programma in de kleine zaal.

De avond begon met John Diva & The Rockets Of Love. Deze glamrocksensatie uit Californië staat garant voor een knallende show. Zanger John Diva is een echte 80’s zanger met de juiste looks en hun eigen muziek, een perfecte opwarmer.

Tijd voor de Duitse Kissin Dynamite. In 2018 is hun laatste album ‘ecstasy’ uitgekomen, dit is hun 6e studio album. Twee grote dynamietstaven begonnen op te lichten en de band kwam oplopen. Het eerste nummer van de show wat ook het eerste nummer van het nieuwe album is, ‘I’ve Got the Fire’, werd opgevolgd door ‘Somebody’s Gotta Do It’. “Are you ready for A rock ‘n roll party?” vroeg zanger Johannes Braun, wat uiteraard luid geschreeuw opleverde vanuit het publiek.

Kissin-Dynamite-EffenaarHet was tijd voor en ‘special guest’ namelijk Anna Brunner ‘The voice of rock’, Anna Brunner is een Duitse zangeres die ook te horen is op het nieuwe album. Na het nummer ‘Ectasy’ vond de zanger dat het toch wel duur is om de zangeres voor maar een nummer mee op tour te nemen dus mocht ze ‘Sleaze Deluxe’ ook mee zingen. Een zwarte piano werd het podium op gebracht, tijd voor de ballad ‘Heart of Stone’. De piano en akoestische gitaar in combinatie met het soleren op de elektrische gitaar maakt dit een perfecte ballad.

Kissin-Dynamite-EffenaarNa ‘Six Feet Under’ verliet de band het podium en er werd een grote stoel het podium opgedragen, gevolgd door ze zanger met een grote rode mantel en staf. Een hofnar droeg de mantel en werd gevraagd het publiek op te jutten. Toen koning Johanne tevreden was kwam de band op voor ‘I Will Be King’. Wederom verliet de band het podium om na een aantal minuten terug te komen voor de toegift. Twee nummers van het nieuwe album werden gespeeld en voor het laatste nummer kwam zangeres Anna Brunner nog terug om samen afscheid te nemen.

De band die begonnen was als schoolbandje heeft zich ontwikkeld tot een zeer podiumwaardige showband. De band heeft een erg energieke show en goede interactie met het publiek. Tijd om de haren te laten groeien zodat de glamrock weer terug kan komen!

Kissin-Dynamite-Effenaar

Foto’s (c) Emily Parry

Deel: