The Internet stond maandagavond in de uitverkochte grote zaal van de Paradiso. Ze zijn bezig met een wereldtour en die is bijna overal uitverkocht. De band uit Los Angeles speelde tijdens hun tournee een mix van R&B, hiphop, Jazz, Funk, electronic dance music. Zangeres Syd werd vergezeld door Matt Martians op het keyboard en zang, Patrick Paige II op de bassgitaar, Christopher Smith (slechts gekleed in een korte broek, sokken en schoenen) op de drums en Steve Lacy op gitaar en zang.

De band opende de avond met ‘Come Together’ en ‘Roll (Burbank Funk)’ van het nieuwe album ‘Hive Mind’, gevolgd door ‘Dontcha’. Een dansbare hit uit 2013 van hun ‘Feel Good’-album. De mensen beneden in de zaal waren het meest enthousiast, maar op de balkons kregen ze het publiek niet echt lekker mee. Tijdens elk nummer werden er op een groot scherm op het podium boven de band videobeelden getoond die de sfeer van het betreffende nummer verhoogden. Bij ‘Come On Over’ kaarsen en ‘Stay The Night’ een animatie van een slaapkamer in het maanlicht. Een leuke toevoeging.

Van hun voor een Grammy genomineerde album ‘Ego Death’ speelden ze onder andere ‘Gabby’, ‘Special Affair’ en het duet met Steve ‘Curse’, waarbij er in de zaal harmonieus werd meegewiegd. ‘Just Sayin’ is een nummer geschreven voor Syd haar ex. Ze vroeg hierbij de zaal om hulp, “Think about your ex, channel all the anger and frustration and sing along: you fucked up!”. Dit werd dan wel weer door de gehele zaal meegezongen.

Na het laatste nummer ‘Get Away’ nam de band afscheid van het publiek en kregen de mensen op de voorste rij nog een hand. Er werd geen toegift gegeven, het publiek bleef nog een beetje om zich heen kijken maar toen de lichten aangingen werd duidelijk dat het echt afgelopen was.

Het was erg jammer dat de bass zo hard stond afgesteld dat de zang van Syd wegviel en slecht te horen was, daarnaast zong ze vaak mee met een geluidsband. Zonde want dat ze zuiver, hoog en kwetsbaar kan zingen is duidelijk. Misschien toch een achtergrondzangeres meenemen volgende keer, of in ieder geval de geluidsband minder laten leiden. Ze zijn hartstikke muzikaal en hebben dit niet nodig.

Deel: