Het is inmiddels alweer 19 jaar geleden dat de Nederlandse volksheld André Hazes overleed. Toch is de man nog overal ruimschoots bekend en worden zijn liedjes nog steeds vertolkt door Jan en alleman. Voor de zevende keer inmiddels werd in de Ziggo Dome in Amsterdam het grootste meezingfeest van Nederland gehouden. Dan hebben wij het natuurlijk over Holland Zingt Hazes. Dit keer staat het publiek voor het eerst in zeven jaar rondom het podium en dus nog dichter bij artiesten.

Holland-Zingt-Hazes

Jeroen van der Boom, die de gastheer van de avond was, verzorgde de opening van het spektakel. Vanachter zijn piano zong hij het nummer ‘Zij gelooft in mij’ van Hazes, waarna er een toost werd uitgebracht op volksheld nummer één: André Hazes. Daarna kondigde Jeroen van der Boom de nieuwe Hazes aan, de zoon van de held van de avond: André Hazes jr., die met de klassieke versie van ‘Een beetje verliefd’ de toon voor de rest van de avond zette.

Holland-Zing-Hazes

Artiesten die deze avond ook acte de presence gaven waren naast gastheer Jeroen van der Boom en André Hazes jr., onder meer Danny de Munk, Idols-winnaar Jamai Loman, Johnny de Mol, het Volendamse duo Nick en Simon, ras-Amsterdammer Peter Beense, Samantha Steenwijk en oud Volumia-frontman Xander de Buisonjé, maar uiteraard speelden de kinderen van Hazes, André Hazes en Roxeanne Hazes, een prominente rol tijdens het evenement in de Ziggo Dome.

Holland-Zingt-Hazes-Jamai

Een van de hoogtepunten van de avond was het duet van André Hazes met een hologram van zijn vader. Tweemaal André Hazes op het podium van de Ziggo Dome, dat had vooraf niemand kunnen bedenken. Hazes en Hazes deden het, en ondanks dat het toch net niet hetzelfde was als de echte André Hazes, was zijn hologram toch een klein kippenvelmomentje in de Ziggo Dome. ‘Kleine jongen’ was in de versie van Junior en “die ouwe” een moment om nooit meer te vergeten.

Net als bij de voorgaande edities van Holland Zingt Hazes kan er na een reeks geweldige optredens, die André Hazes weer in de spotlights deden staan, terug gekeken worden op een schitterende avond die nu ook al weer voor 2020 op de agenda staat.

Holland-Zingt-Hazes

Foto’s (c) Sander van de Berg

Deel: