Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Steve Gunn in het Paard van Troje.

Concerttip woensdag 13 maart: Steve Gunn in het Paard van Troje

Dat de Amerikaanse Steve Gunn een verleden heeft bij Kurt Vile’s band The Violators wordt al gauw duidelijk wanneer hij zijn hypnotiserende soundscapes en mellow stemgeluid laat horen. Langdradig of saai is dat allerminst: de aandacht van zijn luisteraars (o.a. op Le Guess Who) houdt hij continu vast door dynamiek, een royale scheut woestijnzand, een vleugje psych en seventies-gitaren toe te voegen. Begin 2019 wordt een nieuw album verwacht waar hij americana naar zijn eigen hand zet. Naast zelf geproduceerde albums nam Gunn ook muziek op voor o.a. Michael Chapman en ‘The late’ Jack Rose.

Afgelopen oktober kwam de band rondom songwriter en producer Jason Robert Quever nog met het nieuwe album ‘Parallel Universe Blues’ op de proppen. Ook dit nieuwe werk van Papercuts snijdt zeer aangenaam de vlakken tussen indie en dreampop. Sluit je ogen en waan jezelf weer even op je favoriete festival, tijdens zo’n net iets te warme, zwoele nacht die we afgelopen zomer veel hebben mogen ervaren.

Deel: