Zijn naam en muziek klinken internationaal, maar Thomas Azier is toch echt een Hollandse jongen. En eentje met succes, want hij weet zijn opwindende mix van techno, industrial en jaren tachtig wave perfect naar het podium te vertalen, mede omdat hij zo n fantastische zanger is.

Zijn broeierige en melodieuze electropop komt tot bloei door altijd zoekende te zijn, zonder vaste grond onder de voeten. Thomas Azier vertrekt als 19-jarige jongen vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden. Een paar jaar later, in 2014, brengt hij zijn debuutalbum ‘Hylas’ uit. Hij verhuist van Berlijn naar Parijs om vervolgens zijn album ‘Rouge’ (2017) te presenteren. Beide albums worden beloond met een Edison en de singles ‘Talk To Me’ en ‘Babylon’ werden respectievelijk bekroond tot Megahit en Top Song.

Nu is het tijd voor het derde album van Thomas Azier. Deze draagt de titel ‘Stray’, de eerste single werd opgenomen en geproduceerd in Abidjan, Ivoorkust en heet ‘Vertigo’. Deze is opgevolgd door de tweede single ‘White Horses’ . De reizen van Azier hebben veel invloed hebben op de muziek die hij vanuit zijn zogenoemde reisstudio produceert.

Thomas Azier komt op 26 september naar Doornroosje in Nijmegen.

Deel: