Op Valentijnsdag stond Steel Panther voor een uitverkochte Paradiso voor hun ‘Sunset Strip Live!’ tour. Volgens de band zelf “uitverkocht in 22 seconden”.

© Sander Rijken / Maxazine

Gus G was de supportact voor Steel Panther. Hij is een heavy metal-gitarist die in vele bands heeft gespeeld. Hij heeft onder andere getourd als lead guitarist met Ozzy Osbourne en heeft op dit moment een eigen band Firewind. Op dit moment tourt hij onder zijn eigen naam met zijn band met Steel Panther. Het was een goede show, met stevige drum en bass-partijen. Gus G maakte veel indruk met zijn gitaarsolo’s.

De DJ draaide ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, waarbij het publiek zo hard mogelijk moest meezingen als laatste opwarmer voor de show. Tijdens het einde van het nummer kwam de band op. De Steel Panther-show begon met het nummer ‘Eyes of a Panther’.

Volgens de band is het niet zo verstandig om je vriendin mee te nemen naar een Steel Panther-show, “Je neemt toch ook geen taco’s mee naar Taco Bell?”

Toch waren er genoeg stelletjes. Toen een bezoeker een bord omhoog hield met daarop de tekst “I am a better singer than Michael Star”, werd hij uit het publiek gehaald, samen met zijn vriendin. Hij zette het nummer Enter Sandman van Metallica in, maar Michael Star vond de zangkunsten niet zo goed. Uiteindelijk bleek het te gaan om een erg geslaagd huwelijksaanzoek. Michael Star zei daarover nog “It’s a lot of fun, I’ve done it ten times”.

De band speelde veel covers, waaronder ‘Crazy Train’ van Ozzy Osbourne, waarbij Michael Star een imitatie van Ozzy deed. Zijn gedragingen en maniertjes leken exact op Ozzy Osbourne, wat het publiek erg vermakelijk vond.

Tijdens ‘Pour Some Sugar on Me’ van Def Leppard daagde Michael de drummer, Styx Zadinia uit om het nummer met 1 hand te drummen, om zo een impersonatie te doen van Rick Allen die tijdens een ongeluk een arm verloren heeft.

De trucjes van het gooien van de drumstokken naar de drummer, en het gooien en vangen van de hoed met een drumstok waren duidelijk vaak geoefend, maar wel vermakelijk.

Bij het laatste nummer ‘Death to all but metal’ kwam het voor het eerst tot een moshpit, die voortgezet werd na de toegift.

De band kwam terug voor een toegift van helaas slechts 1 nummer, waardoor een aantal van de populaire nummers niet aan bod kwamen. Het was een goede show, die waarschijnlijk nog beter was geweest als ze meer nummers hadden gespeeld.

Steel Panther komt dit jaar nog naar de Paaspop en Zwarte Cross festivals.

Foto’s: © Sander Rijken / Maxazine

Deel: