Heel even was Delain terug in Zwolle. De band die de afgelopen jaren veelvuldig in het buitenland te vinden was, stond op Valentijnsdag in een bijna uitverkocht Hedon in Zwolle.
De symfonische rockband is niet meer weg te denken in het genre. Inmiddels heeft de band vijf albums uitgebracht en dit jaar komt daar een nieuw album bij. Eind februari 2019 zal dit album moeten verschijnen. De eerste single’s ‘Masters Of Destiny’ en ‘Hunter’s Moon’ zijn inmiddels verschenen en worden dan ook tijdens de tour door de fans met veel enthousiasme ontvangen.

Tijdens het opbouwen van het podium werd er een groot doek opgehangen om het geheel een ietwat mysterieus tintje mee te geven. De met verlichting uitgeruste microfoonstandaards stonden veelvuldig te knipperen, de rookmachines werden getest en bij het uit gaan van de zaalverlichting wist het publiek waar ze aan toe waren.
Met een instrumentaal gedeelte aan het begin van het concert, welke naar mijn mening niet zou misstaan in een nieuwe productie van de Efteling of als soundtrack voor de nieuwe Pirates of the Caribbean-film, begon de band aan een avond vol vuur. Vooral het grote publiek zal de band blijven vergelijken met bands als Within Temptation en Epica (waarvan er overigens veel T-shirts te zien waren in de zaal), maar de fans van de band kwamen deze avond niet om te vergelijken.


Het enthousiasme wat de band meebracht naar Zwolle straalde ze af richting het publiek wat daardoor net zo enthousiast werd.
Oud en nieuw materiaal werd door de band moeiteloos aaneengeregen waarbij het laatste album ‘Moonbathers’ alle aandacht kreeg, maar waar ook ruimte was voor het debuutalbum. Charlotte wist het publiek met haar prachtige verschijning steeds weer opnieuw op te zwepen waardoor het publiek zich bijna onderdeel voelde van de band. Delain is een band die meer aandacht verdient dan wat ze nu krijgen, al zal het de band weinig kunnen deren, want aan shows is geen gebrek.

Foto’s: Robert Westera Fotografie

Deel: