Dat het aantal muzikale talenten schier oneindig is blijkt door de vele debuut-cd’s die iedere jaar weer uitkomen. En daar zitten af en toe juweeltjes tegen. Zo’n parel is Katie Henry. Ze is opgegroeid in New Jersey en werkt vanuit het Newyorkse circuit, waaruit ze in het noordoosten van de VS al enorme indruk heeft weten te maken. Katie Henry zingt, bespeelt diverse toetseninstrumenten, gitaar en schrijft haar eigen nummers.

Onlangs is haar debuutalbum ‘High Road’ verschenen met tien zelfgeschreven nummers. Zij wordt begeleid door organist John Ginty, bassist Antar Goodwin, drummer Moe Watson en gitarist Jonathan Fritz. Plus nog wat extra gasten. Productie was in handen van Ginty, een garantie voor kwaliteit.

Henry laat zich niet vastleggen in een of ander laatje. Zij neemt invloeden uit pop, rock, r&b en blues en giet dat in een eigen vorm. Haar stem is aangenaam, soms bijna lief te noemen, maar met een duidelijke hang naar de blues. Dat is vooral duidelijk in het titelnummer ‘High Road’. Ander nummers die een bijzonder vermelding verdienen zijn het naar gospel neigende ‘Chapels’, waar Marcus Randolph van de Family Band te horen is op pedal steel, en de slowblues ‘Carry You’, een 7 minuten durend hoogtepunt van het album.

Met ‘High Road’ heeft Katie Henry een modern en fris klinkend bluesalbum gemaakt, dat een positieve indruk heeft achtergelaten. (7/10) (Katie Henry Music)

Deel: