De Muziekgieterij in Maastricht deed afgelopen vrijdag zijn deuren weer voor een waar spektakel. Zo’n 500 man was aanwezig in het poppodium in het Zuidelijke puntje van het land voor een avondje Michael Jackson. Een pop icoon die blijft voortleven, This Is Jackson zou de Muziekgieterij in Maastricht op zijn kop gaat zetten, met een spetterende magische Thriller show.

De internationale live band met Monty Wells en vier topdansers van hoog niveau brachten samen een swingende ode aan de wereldberoemde Michael Jackson. Na een show in Eindhoven was Maastricht aan de beurt, waarna de show naar Grenswerk verplaatst, in Venlo.

Bij This is Jackson lijkt het of Michael zelf toekijkt op deze prachtige locatie. De zaal kon er wel voor gemaakt zijn met het prachtige decor. De grootste hits van de King of pop kwamen voorbij, openend met ‘Ghost’ via onder andere ‘Beat it’, ‘Billie Jean’, ‘Human Nature’ en de ene werd nog strakker gebracht dan de andere. ‘Thriller’ kwam tot leven met de zombies die iedereen in zijn of haar geheugen gegrift heeft staan. Zombies die in Maastricht opstonden uit de graven op het virtuele kerkhof. Een spektakel dat iedereen kon volgen en meezingen. Het was of je erbij was; je werd meegenomen in de ‘Thriller’-clip. De dansende zombies beheersten daarbij elke move tot in de perfectie.

Jackson is nu alweer 10 jaar geleden overleden, maar wordt nog steeds door een groot publiek aanbeden. Als persoon en vanwege de moves die hij liet zien aan de wereld. De man blijft een groot voorbeeld in de popmuziek en dit zal dan ook nooit meer verdwijnen. Wie herinnert zich de Moonwalk nog, de legendarische dansmoves die niemand anders kon evenaren als alleen hij. De perfectionist Jackson die alles bedacht, maar ook in This Is Jackson werd het goed geëvenaard.

Bij het publiek kwamen alle herinneringen van toen naar boven en iedereen zong alle nummers mee. De sfeer was dan ook opperbest. Muziekgieterij Maastricht heeft er goed aan gedaan op deze toppers naar Limburg te halen, want de show rond de muziek van Michael Jackson zal in de harten van alle muziekliefhebbers blijven voortbestaan. Het was een geweldige show met veel dans, magie, veel lichteffecten en muziek. Zo had Michael het bedoeld.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: