Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Blaudzun in Muziekgebouw Eindhoven.

Concerttip zaterdag 19 januari: Blaudzun in Muziekgebouw Eindhoven

Tijdens de jaarlijkse tournee Breder dan Klassiek, van Amsterdam Sinfonietta, ontmoeten pop en klassiek elkaar op het scherpst van de snede. De strijkers delen dit keer het podium met zanger en indiepop artiest Blaudzun.

Blaudzun heeft inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend. Zijn muziek kenmerkt zich door veelzijdige melodieën, dansbare melancholie en een intrigerend indie-pop geluid, met de nadruk op Blaudzun’s onmiskenbare stem. Geen wonder dan ook dat Amsterdam Sinfonietta hem uitnodigde voor hun jaarlijkse, zeer succesvolle Breder Dan Klassiek tournee, waar solisten als Wende, Rufus Wainwright, Typhoon en De Dijk hem voor gingen.

Deel: