In 2018 wisten 72.815 mensen de evenementen van het Deventer poppodium Burgerweeshuis te vinden. Het jaar 2018 was voor het Burgerweeshuis een jaar vol bijzondere concerten, danceavonden en festivals. Nooit eerder wisten zoveel mensen het Burgerweeshuis en al haar evenementen in Deventer te vinden. Grote publiekstrekkers waren onder andere de Grote Kick-Off X Deventer 1250 met Nederlands grootste artiesten De Jeugd van Tegenwoordig en Anouk en het magische Hoogtevrees festival tijdens Deventer op Stelten in het Worpplantsoen. 2018 telde 26 uitverkochte producties van 100 tot 5000 bezoekers.

Uitblinkers 2018
Het jaar kende meerdere hoogtepunten: van het schitterende concert van Alt-Country zanger Marlon Williams in het Burgerweeshuis tot de betoverende show van de Bosnische accordeonist Mario Batkovic op Hoogtevrees. En van rockchick Anouk op het Grote Kerkhof tot rapper Leafs die de tent afbrak. Ook de vijf uitverkochte theatershows van theatergroep BOT sprongen in het oog. 2018 werd muzikaal afgesloten met een uitverkocht huis bij DeWolff en het Oud en Nieuw Feest “The Gym”.

Burgerweeshuis in de stad
Naast de Grote Kick-Off was er meer bijzonder programma wat een bijzondere setting verdiende, bijvoorbeeld concerten in het Penninckshuis of de Lost Boys Tattoo Expo in de Lebuïnuskerk. Hoogtevrees op het Worpplantsoen bracht 9300 bezoekers over drie dagen.

Nieuwe ontwikkelingen
In 2018 lanceerde het Burgerweeshuis een nieuwe community voor het Deventer nachtleven; Nachtburger. Met Nachtburger wordt de dance-bezoeker beter bereikt en wordt er flink op nieuw en eigen dance-programma geïnvesteerd. Nieuwe dance-concepten als het op het Midden Oosten geïnspireerde Yallah! Yallah! en disco concept Hot Stuff zagen in 2018 het nachtlicht.

Burgertuin concerten
Voor het eerst organiseerde het Burgerweeshuis in haar eigen binnentuin twee grote concerten met De Dijk onder de noemer Burgertuin concerten. Voor 2019 staan hier wederom concerten gepland, rapper Typhoon staat tweemaal in een uitverkochte Burgertuin en ook De Dijk geeft weer twee keer acte de présence.

2019
Voor het nieuwe jaar is het een grote uitdaging om het hoge bezoekersaantal te evenaren. Het aantal producties binnen het eigen pand aan de Bagijnenstraat zit aan het maximum, de stijging van 2018 zat met name in evenementen als De Grote Kick-Off met de extra grote editie vanwege Deventer 1250 jaar.

Deel: