Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bo Saris in Mezz.

Concerttip vrijdag 18 januari: Bo Saris in Mezz

Bo Saris is terug! De Nederlandse soul-zanger, songwriter en producer is met zijn nieuwe album ‘Neon’ wederopgestaan. Als Bo Saris scoorde hij de afgelopen jaren hits als ‘The Addict’ (2013) en ‘She’s On Fire’ (2015). Al sinds zijn kennismaking met het grote publiek in 2003 staat Boris bekend om zijn intens soulvolle sound en zijn overduidelijke liefde voor alles wat black music te bieden heeft.

Na een periode van tegenslag is hij sinds begin dit jaar weer aan een opmars bezig. Een claim aan het begin van 2017 zorgde ervoor dat hij de artiestennaam Bo Saris niet meer kon gebruiken. Een diep dal volgde: “Ik heb 2017 echt gebruikt om mezelf de kans te geven om weer terug in mijn kracht te komen. Ik vond het een hele tijd niet leuk om te spelen, het lukte ook niet. Maar in 2017 is dat toch weer gelukt. 2018 voelde als het juiste moment om weer muziek te gaan maken en ook daadwerkelijk uit te brengen.”

Met de release van ‘Neon’ legt hij de focus op het creëren van nieuwe muziek; een nieuw momentum waarbij achterom kijken geen optie meer is. ‘Neon’ staat voor volharding en geloof met als vaandeldrager van deze boodschap de single Funk Still My Religion. Een nummer dat symbool staat voor het onophoudende geloof in zijn eigen visie en zijn liefde voor de funk en soul. “Op zijn nieuwe album laat Bo Saris zijn geliefde funk samensmelten met een hedendaagse sound.”, aldus Maxazine.nl

Even terug…
Nederland leerde Boris kennen door zijn deelname aan Idols in 2003, waarna hij de albums ‘Rely On Me’ (2004), ‘Holy Pleasure’ (2006) en ‘Live My Life’ (2009) uitbracht. In 2010 verhuisde hij naar Londen om zijn muzikale carrière naar een internationaal niveau te brengen. Dit resulteerde in 2012 in een contract bij Decca Universal UK, waarbij hij in 2014 zijn album ‘Gold’ uitbracht. Hij tourde door Europa en werkte samen met artiesten als Chase & Status, Bondax, Calibre, Maya Jane Cole, Todd Edwards en Mousse T. Zijn muziek was te horen in meerdere films waaronder ’50 Shades Of Grey’. ‘She’s On Fire’ werd in de UK zelfs de soundtrack voor een landelijke Renault reclame campagne.

Deel: