Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de jaren 70 als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ werden wereldwijd grijsgedraaid en met de albums Moving Waves, Focus 3 en Hamburger Concerto schreven ze muziekgeschiedenis. Fans van deze progrock pioniers zijn onder andere Dave Grohl, Rush en Marillion en ‘zware jongens’ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Bijna een halve eeuw oud en nog altijd is Focus ‘alive & kicking’. Tot op de dag van vandaag tourt en oogst Focus grote waardering tot ver buiten onze landsgrenzen. Begin komend jaar verschijnt er zelfs – voor het eerst sinds 2012 – een volledig nieuw album van de legendarische band met als titel ‘Focus XI’. Dat nieuwe materiaal willen ze maar al te graag laten horen tijdens hun show in Q-Factory op vrijdag 1 maart en jij kunt hiervoor kaarten winnen. Like Maxazine Noord Holland en tag onder het bericht met wie je zou willen gaan, misschien win je een paar kaarten!

*Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd.

Deel: