De eerste keer dat ik van JP Williams hoorde was begin van dit jaar toen deze zelf contact met mij zocht via Twitter. Hij stuurde mij toen zijn ep ‘Stolen Cadillac’, die mij prima beviel. Williams bespeelt naast de gewone elektrische gitaar ook de zogenaamde cigarbox guitar. Hij komt uit Tunckhannock, Pennsylvania, en na een afwezigheid van enkele jaren in 2014 opeens weer terugkwam met de cd ‘Mixed Bag’. Deze werd begin 2018 opgevolgd door al genoemde ep en nu is de volwaardige cd ‘Everblue’ verkrijgbaar.

JP Williams Blues Band – EverblueOp het album staan tien door Williams zelfgeschreven nummers. Hij wordt door een prima band begeleid. Enkele nummers zijn een duet met zangeres Ekat Pereyra. Muzikaal gezien beweegt Williams zich ergens tussen blues en southern rock. De traditionele blues komt vooral tot uiting in nummers als ‘Mean Old Used Car Blues’ en ‘Bluesman Tonight’. Mijn persoonlijke favoriete nummer is ‘Leave My Poor Heart Alone’, dat begint als een traditionele blues totdat Clyde Rosencrance erin komt met een cigarbox bouzouki. Grandioos. Prima cd. (7/10) (eigen beheer)

Deel: