De Raggende Manne hebben een nieuw album aangekondigd. Na een albumstilte van 20 jaar brengt de band op 22 februari 2019 hun nieuwe album ‘Alles Kleeft’ uit via Ragflarz / [PIAS]. ‘Alles Kleeft’ zal uitgebracht worden op dubbelvinyl en digitaal. Het album wordt de opvolger van ‘Omschudden’ uit 1998, een jaar voordat de band zichzelf ophief.

De Raggende Manne zijn na een lange onderbreking weer terug in de oude bezetting (Bob Fosko, Theo Slagter, Louis Ter Burg en Pall Gudmundsson), aangevuld met gitarist Arnold Smits. Na 20 jaar is de band nog steeds in staat om actuele onderwerpen op de typische Raggende Manne manier aan de kaak te stellen. Met het mes op de keel op teksten van Bob Fosko over alledaagse, maar ook levensbeschouwelijke onderwerpen, waar de mens in zijn leven tegenaan kan lopen. ‘Moet ik nou echt gaan zitten wachten tot het beter wordt?’. ‘Jij bent hier geweest, alles kleeft’. ‘Dat maak ik zelf wel uit’. ‘Van iets maken word je gelukkig’.

Bob Fosko over het nieuwe album: “Het credo van De Raggende Manne was altijd: kijken wat er is. Tijdens de opnamen blijkt pas of hetgeen we doen de moeite waard is. Dus: je kan gaan zitten wachten, maar actie is beter! Het resultaat mag er wezen.”

In maart beginnen de Raggende Manne aan de Alles Kleeft tour langs clubs in Nederland.

1 maart Patronaat – Haarlem
7 maart Rotown – Rotterdam
14 maart Burgerweeshuis – Deventer
16 maart Melkweg – Amsterdam
21 maart Victorie – Alkmaar
23 maart De Helling – Utrecht
29 maart Vera – Groningen
4 april Gebr de Nobel – Leiden
11 april Muziekgieterij – Maastricht
13 april Paard – Den Haag
20 april Fluor – Amersfoort
25 april Doornroosje – Nijmegen
3 mei Metropool – Enschede

Deel: