Donderdagavond 6 december, een uitverkochte zaal van de Effenaar in Eindhoven. Deze avond stonden De Dijk en Toffe Haan op het programma, een mooie avond gevuld met Nederlandstalige muziek.

Toffe Haan

Het is eerst de beurt aan Toffe Haan, een band met zeer gevarieerde muziek, van kleinkunstige pop tot bombastische rock, je kunt alles verwachten. Met hun listige samenzang, snuggere teksten en uitmuntend gitaarspel werd het publiek uiterst vermaakt. Zo begonnen ze met het nummer wat een ode is aan mayonaise, wat zeker lachende gezichten opleverde. Met lekkere gitaar solo’s en afgestemde beweging was het een goed begin van deze avond.

De Dijk

Al ruim 37 jaar speelt De Dijk overal in Nederland, en donderdag waren ze niet voor het eerst aanwezig in de lichtstad Eindhoven. De band kwam op met de zeer stijlvolle zanger Huub van der Lubbe. In een lekker tempo kwamen de eerste grote hits voorbij zoals ‘Binnen Zonder Kloppen’ en ‘Als Ze Er Niet Is’.

“Het was een vreemde wereld toen we in ‘87 het album maakte waar het volgende nummer op staat en het is er alleen maar gekker op geworden”, vertelde zanger Huub van der Lubbe voor De Dijk het toepasselijke ‘Wakker In Een Vreemde Wereld’ ten gehore bracht. Al is de wereld nog niet zo gek als je naar de bewegingen van de zanger keek.

De band was gevuld met zeer goede muzikanten, dat liet het publiek ook zeer goed horen na de saxofoon solo tijdens een van de nummers. Het was goed te zien dat ze dit al jaren doen want de zanger liet duidelijk zien dat hij zich helemaal thuis voelt op het podium. na nog een paar bekende hits zoals ‘De Blues Verlaat Je Nooit’ en ‘Ik Kan Het Niet Alleen’ verlieten ze het podium om daarna het publiek te laten genieten van de soepele danspassen tijden ‘Dansen Op De Vulkaan’.

Na drie nummers toegift verlieten ze het podium weer, alleen de lichten gingen nog niet aan en er werd een glaasje wijn op het podium klaargezet. Uiteraard kwamen ze nogmaals terug voor een drietal nummers en om af te sluiten met hun hit ‘Groot Hart’. Dit was echt het laatste nummer na een avond waarin door het gehele publiek flink gedanst werd en luidkeels alle nummers meezongen.

Foto (c) Emily Parry

Deel: