Zondag 9 december 2018 klinkt er muziek bij je buren in Overijssel. Zwolle, Hengelo, Enschede, Deventer en Haaksbergen doen namelijk mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In vijftien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Hengelose muzikanten. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis.

In 269 huiskamers verspreid over de vijf steden verzorgen lokale artiesten in totaal 813 optredens; als solist of in groepsverband, pop, jazz, elektronisch, rock, klassiek, singer-songwriter – vele muziekgenres passeren de revue. Van 13:00 tot 17:30 zijn de concerten te beluisteren. Vervolgens is er in iedere stad een groot eindfeest.

Opening

De dag wordt feestelijk geopend om 12:00 uur. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor je een route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken of om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.

Huiskamerfestival

Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog livemuziek! Een fantastische combinatie. Zie de online programmakrant voor het hele programma of haal hem af bij de diverse locaties in jouw stad. Reserveren is helaas niet mogelijk. Zie je een raamposter met ‘Helaas we zijn begonnen’, betekent dit wachten op de volgende ronde.

Eindfeest

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van livemuziek en Dj’s. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen en af te sluiten.

Landelijke beweging

Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging van steden die zich van hun meest muzikale en gastvrije kant laten zien. Op zondag 9 december openen maar liefst 670 huiskamers in vijftien steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren muzikanten verzorgen samen ruim 2000 optredens. Muziek bij de Buren is daarmee een van de grootste muziekfestival van Nederland. Maar belangrijker nog is dat Nederland een krachtig signaal uitzendt door deuren open te zetten en te zeggen: ‘Kom maar binnen en wees welkom!’.

Steden waar op 9 december Muziek bij de Buren klinkt: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Nijmegen, Sneek, Uden, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.

Programma
12:00 Officiële aftrap
13:00-17:30 Op pad naar buren en concerten door de hele stad
18:00 Eindfeest
De toegang is overal gratis.

Deel: